Optimicin 20 comprimate

Antibiotic natural cu triplă acțiune

Disponibilitate: În stoc

20 comprimate

33.76 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Antibiotic natural cu triplă acțiune, Optimicin Alevia, asigură un răspuns imun corespunzator, un efect antibiotic și imunomodulator, alături de susținerea organismului în lupta împotriva bacteriilor și virusurilor.

 • acționează blând, nu afectează tractul gastro-intestinal și nu irită mucoasa digestivă la administrare
 • este bine tolerat și ușor asimilat de organism
 • nu creează rezistență, poate fi administrat pe termen lung
 • nu afectează flora saprofită (bună) din intestin
 • amplifică capacitatea normală a organismului de alupta contra infecțiilor virale sau bacteriene
 • poate fi folosit și în faza de prevenție, având efect imunostimulator și imunomodulator

Conține extracte din plante care ajută la prevenirea infecțiilor, la ameliorarea simptomelor de răceală și gripă și ajută la reducerea duratei perioadei de îmbolnăvire.

USTUROI • PROPOLIS • BUSUIOC • CIMBRU – efect antiinfecțios, antibiotic, eficiență dovedită, nu creează rezistență bacteriană
USTUROI • ASTRAGALUS • ECHINACEA – stimulează răspunsul imun și amplifică reacția celulelor imune
MIX DE CIUPERCI – prin conținutul de beta-glucani, antrenează sistemul imunitar să producă elementele necesare luptei împotriva bacteriilor și virusilor. Asigură o insănătoșire fără recidive
VITAMINA C • MAGNEZIU • ZINC – asigură nutrenții necesari formării și funcționării celulelor sistemului imunitar. Totodată, Mg și Zn asigură o vindecare și însănătoșire corectă, fără carențe și oboseală fizică&nbsp

Beneficii:

 • Efect terapeutic susținut în combaterea răcelilor, inflamațiilor și infecțiilor de la nivelul tractului respirator superior
 • Asigură grăbirea vindecării și scade riscul de suprainfectări sau recidive în bronșite, traheobronșite, infecții comune sezoniere de tract superior, bronșiolite sau recidive ale acestora
 • Bine tolerat de organism pe termen lung, poate fi administrat și persoanelor cu rezistență, intoleranță sau alergii la antibiotice

Usturoi

De ce este considerat usturoiul un antibiotic natural?

Are proprietăți antimicrobiene

Usturoiul a fost folosit de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale, fiind una dintre cele mai comune și eficiente modalități de tratare a infecțiilor.

Usturoiul are în componența sa alicină, o substanță cu puternice proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea bacteriilor și virusurilor.

Usturoiul luptă împotriva agenților patogeni, împiedică înmulțirea lor și în cele din urmă îi distruge.

În perioadele de răceală sau gripă, usturoiul poate fi cel mai bun aliat al organismului pentru că ajută nu doar la ameliorarea simptomelor, ci și la susținerea sistemului imunitar.

Stimulează sistemul imunitar

Consumul regulat de usturoi a fost asociat cu un risc mai mic de apariție a răcelilor și a gripei.

Acest lucru se datorează capacității acestuia de a stimula activitatea celulelor sistemului imunitar.

Usturoiul are în componența sa și antioxidanți care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva deteriorării.

Nivelul ridicat de stres oxidativ reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale unui sistem imunitar slăbit.

Antioxidanții din usturoi contribuie astfel la menținerea sănătății și la susținerea imunității.

Are efect antiinflamator

Usturoiul are și un puternic efect antiinflamator, iar acest lucru contribuie la diminuarea inflamației din organism, unul dintre factorii care pot slăbi imunitatea.

În momentul în care există o inflamație cronică în organism, sistemul imunitar este suprasolicitat și nu mai poate lupta eficient împotriva agenților patogeni sau a altor tipuri de infecții din corp.

Când inflamația dispare, sistemul imunitar se poate reface.

Gestionarea inflamației cronice este importantă pentru menținerea sistemului imunitar și a întregului organism, iar compușii activi cu efect antiinflamator pe care îi găsim în usturoi pot ajuta în acest sens.

Cimbru

Cum ne poate ajuta cimbrul să combatem cu succes infecțiile virale sau bacteriene?

Are un efect antiviral

Cimbrul este o plantă extrem de benefică în perioadele în care circulă multe viroze pentru că are puternice proprietăți antivirale.

Există studii care au arătat că cimbrul conține compuși activi (timol și carvacrol) care inhibă replicarea virusurilor și împiedică răspândirea infecțiilor virale sau bacteriene în organism.

Mai mult decât atât, acești compuși ajută și la protejarea celulelor împotriva daunelor pe care virusurile le fac în organism, reducând considerabil perioada de boală și grăbind recuperarea în cazul unei infecții.

Susține sistemul respirator

Cimbrul este planta care susține sănătatea căilor respiratorii, mai ales în perioadele de răceli și gripă.

Cimbrul ajută la ameliorarea congestiei nazale, a tusei și a altor simptome asociate cu infecțiile virale respiratorii.

Mai mult decât atât, această plantă are și un efect expectorant, adică ajută la subțierea mucusului și la facilitarea eliminării acestuia din plămâni și căile respiratorii.

De altfel, unul dintre cele mai bune remedii pentru ușurarea respirației în congestia nazală și bronșite este reprezentat de inhalațiile cu ulei esențial de cimbru.

Susține sistemul imunitar

Cimbrul este bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, tocmai din acest motiv este recomandat consumul regulat de cimbru mai ales în perioadele în care infecțiile virale circulă foarte mult.

Un sistem imunitar puternic este esențial în sezonul de răceli pentru că luptă mult mai eficient împotriva agenților patogeni care ar putea ataca organismul.

Din fericire, cimbrul poate fi folosit sub diverse forme – condiment, ceai, ulei esențial etc.

Dar asta nu înseamnă că dacă nu ești mare fan al acestei plante, nu te poți bucura de beneficiile pe care ți le poate aduce.

Acesta are în compoziția sa cimbru și acționează ca un antibiotic natural, protejând organismul împotriva bacteriilor și a virusurilor.

Propolis

De ce este propolisul foarte eficient în lupta cu infecțiile?

Are proprietăți antimicrobiene

Propolisul are o istorie îndelungată de utilizare în medicina tradițională pentru proprietățile sale antimicrobiene.

Un lucru interesant pe care prea puțini îl știu este faptul că propolisul a început să fie produs de albine pentru sigilarea și dezinfectarea cuibului, tocmai pentru că are în componența sa diverși compuși bioactivi cu eficiență ridicată în lupta împotriva infecțiilor.

Proprietățile sale antimicrobiene ajută la inhibarea răspândirii bacteriilor și virusurilor, dar și la prevenirea virozelor și a răcelilor.

Propolisul este unul dintre produsele naturale ce pot fi folosite în mod preventiv în sezonul rece, atunci când șansele de a te îmbolnăvi sunt mai mari.

Are proprietăți antiinflamatorii

Propolisul are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea inflamației și a simptomelor asociate cu infecțiile bacteriene sau virale.

În răcelile care se manifestă cu dureri în gât, propolisul acționează în direcția reducerii inflamației de la nivelul gâtului, ameliorând astfel disconfortul.

Inflamațiile de la nivelul organismului împiedică sistemul imunitar să lupte eficient împotriva bacteriilor sau virusurilor, iar propolisul reduce inflamația și redă sistemului imunitar puterea de a bloca acțiunea agenților patogeni.

Are proprietăți imunostimulatoare

Propolisul are în componența sa substanțe bioactive care activează și întăresc sistemul imunitar.

Organismul va răspunde astfel mult mai eficient la agenții patogeni și va lupta împotriva lor, blocând răspândirea rapidă a acestora.

În ajutor vin și antioxidanții puternici din propolis care neutralizează radicalii liberi și protejează celulele împotriva stresului oxidativ (stresul oxidativ este una dintre cele mai răspândite cauze ale unui sistem imunitar slăbit).

Acest lucru contribuie la menținerea stării de sănătatea și la sprijinirea funcționării optime a sistemului imunitar.

Acest produs este aliatul tău în infecțiile virale sau bacteriene pentru că are în componența sa propolis, usturoi și cimbru, Mix de ciuperci, busuioc, astragalus și echinacea, plus vitamina C, magneziu și zinc, combinația perfectă pentru prevenirea unor răceli sau viroze cu simptome care produc disconfort major, care se întind pe o durată lungă de timp.

Îl poți folosi atât în scop preventiv ca imunostimulator, cât sub formă de tratament adjuvant asigurând vindecarea pe durata infecțiilor respiratorii sau pentru refacerea organismului, fără recidive.

 

Ingrediente per 3 comprimate:

 • Extract de Usturoi standardizat 1% alicină 210mg
 • Vitamina C 150mg
 • Extract de Propolis 150mg
 • Mix de ciuperci (Maitake/Grifola frondosa; Shiitake/Lentinula edodes; Cordyceps sinensis; Coama leului/Hericium erinaceus; Agaricus blazei; Chaga/Inonotus obliquus; Păstrăv de fag/ Pleurotus ostreatus) 150mg
 • Extract de Busuioc standardizat 2% acid ursolic 150mg
 • Extract de Cimbru 150mg,
 • Extract de Echinacea standardizat 4% polifenoli 75mg
 • Extract de Astragalus standardizat 70% polizaharide 75mg
 • Magneziu 60mg
 • Zinc 15mg.
PDF download Pentru vizualizarea completă a etichetei de produs, click aici!

Mențiuni de sănătate

 • Are efect antibacterian (Usturoi, Cimbru)
 • Susţine sănătatea respiratorie (Cimbru, Echinacea)
 • Întărește sistemul imunitar (Usturoi, Vitamina C, Echinacea, Zinc, Cimbru, Astragalus)
 • Protejează celulele pulmonare (Busuioc)
 • Contribuie la reducerea oboselii și extenuării (Vitamina C, Magneziu)
 • Are efect adaptogen și tonic pentru susţinerea bunăstării mentale și fizice (Astragalus).

 

Copii (10 – 14 ani): 1 – 2 comprimate pe zi, după masă.
Adulţi: 2 – 3 comprimate pe zi, după masă.

Atenție
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și
echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani, persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, utilizarea se face doar la recomandarea specialistului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Usturoi

Usturoiul (Allium sativum) este o planta medicinala, alimentara si condiment. In scop medicinal se utilizeaza bulbul si frunzele tinere care contin saruri minerale, microelemente, vitamine A, B, PP, C, alicina si garlicina. Are un continut bogat de minerale, vitamine si aminoacizi. Este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii, afectiuni digestive si infectii.

+

Propolis

Propolisul este un compus obtinut de albina din rasini vegetale, substante balsamice, ceara, uleiuri eterice, microelemente polen, flavonoide si altele. Propolisul este recunoscut ca un adevarat antibiotic natural care nu are efecte adverse asupra organismului. Acesta are proprietati antiparazitare, antiinflamatoare, cicatrizante, anestezice, antioxidante si antivirale. Contribuie la funtionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la confortul respirator, calmant pentru gat, faringe si pentru corzile vocale. Constituie o sursa bogata de antioxidanti.

+

Busuioc

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o planta aromata originara din India. Partile utilizate in scop medicinal sunt tulpinile, florile si frunzele, din care se prepara infuzii, decocturi, tincturi si diverse unguente cu efecte benefice asupra sanatatii. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele de reziduurile acumulate ajutand la detoxifierea organismului. Produsele pe baza de busuioc regleaza tranzitul intestinal si ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene