Stimulează imunitatea acționând la toate nivelurile sistemului imunitar
Disponibilitate: În stoc
30 comprimate
47.05 Lei
Imunio are o formula complexă care asigură aportul de micronutrienți din surse naturale, biocompatibili și direct utilizabili de celulele sistemului imun, pregătindu-l pentru o reacție adaptată interacțiunii cu virusurile și bacteriile. Datorită compoziției sinergice bogate în extracte din plante, ciuperci, alge, vitamine și minerale, Imunio acționează la toate nivelurile sistemului imunitar, stimulându-l.
• Astragalus: Crește imunitatea, stimulează celulele imunitare și previne imunosenescența (îmbatrânirea sistemului imunitar)
• Echinacea: Antrenează și induce răspunsul sistemului imunitar în prezența unor agenți patogeni
• Mix de ciuperci medicinale: Antrenează sistemul imunitar să producă elementele necesare luptei împotriva bacteriilor și virusurilor, asigurând revenirea fără recidive.
Acțiune triplă:
Antrenează și induce răspunsul sistemului imunitar în prezența unor agenți patogeni (virusuri sau bacterii), crește imunitatea, stimulează celulele imunitare și previne imunosenescența (îmbătrănirea sistemului imunitar).
Oferă suport nutrițional excelent pentru sistemul imunitar, dar și un booster de energie care vine în sprijinul organismului în perioadele dificile. Susţine sănătatea căilor respiratorii superioare și are efect adaptogen și tonic pentru susţinerea bunăstării mentale și fizice.
Recomandări
• Imunitate scăzută
• Prevenirea și tratarea răcelii și gripei
• Infecții respiratorii
• Perioada de convalescență
Ce este imunitatea?
Sistemul imunitar este principalul mecanism de apărare al organismului, el detectează agenții patogeni și acționează pentru a-i distruge.
Pe lângă combaterea infecției în sine, sistemul imunitar dispune de capacitatea de a-și aminti agentul patogen, pentru a reacționa rapid atunci când se mai întâlnește cu acesta. Astfel, oferă organismului imunitate pe termen lung împotriva bolilor și este important să îl menținem sănătos.
Sistemul nostru imunitar este format din 2 componente, strâns legate între ele, imunitatea înnăscută și imunitatea dobândită. Este nevoie de echilibru între imunitatea înnăscută și cea dobândită, altfel ne îmbolnăvim des și ne vindecăm greu sau suntem expuși la numeroase alergii.
Semnele care arată că sistemul imunitar este slăbit:
Raceala, gripa: nu sunt alarmante situațiile comune cu până la 3-5 îmbolnăviri pe an, pentru un adult sănătos, cu vindecare în 7-10 zile și manifestări cum ar fi: tusea, durerea în gât, febră.
Dacă simptomele persistă, acesta este un indicator al cronicizării sau a dezvoltării unei complicații. Medicul decide un tratament mai complex.
Alergiile: manifestări ale unei reacții exacerbate a organismului la un alergen. Alergiile pot fi sezoniere (ex. alergia la polen) sau pe parcursul întregului an (alergii la praf, acarieni, medicamente sau alimente).
Boli cronice rezultate în urma unor infecții: organismele slăbite pot contacta infecții care necesită tratamente complexe și schimbări ale stilului de viață.
Boli autoimune: sistemul imunitar percepe în mod eronat o parte a corpului, cum ar fi tiroida, articulațiile sau pielea, ca fiind străină. Astfel, eliberează proteine numite autoanticorpi care atacă celulele sănătoase și apare tiroidita autoimună, poliartita reumatoidă sau psoriazisul. Sunt cunoscute peste 80 de astfel de boli.
Cum susținem sistemul imunitar?
În termeni de specialitate, prevenția înseamnă profilaxie, respectiv acele metode și mijloace prin care se urmărește menținerea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor, iar parte a profilaxiei este grija față de sistemul imunitar.
• Menținerea unei igiene corespunzătoare
• Alimentație sănătoasă
• Odihnă
• Echilibru emoțional
• Activitate fizică
• Suplimente alimentare.
Astragalus
Astragalusul este o plantă care a fost folosită în medicina tradițională chineză de mii de ani pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, printre care și susținerea sistemului respirator.
Substanțele active din astragalus au proprietăți antiinflamatorii, contribuind la reducerea inflamației de la nivelul căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni precum astm sau bronșită.
Această plantă poate fi un aliat puternic și al persoanelor care suferă de diverse alergii, efectele sale antiinflamatorii fiind benefice și în reducerea reacțiilor alergice și a simptomelor asociate, cum ar fi congestia nazală sau strănutul.
Astragalus este cunoscut și apreciat și pentru proprietățile sale de întărire a sistemului imunitar.
Ajută la stimularea producției de celule imunitar (în special limfocite tip T) și la combaterea cu succes a infecțiilor respiratorii.
În cazul persoanelor cu o imunitate scăzută care se confruntă cu viroze respiratorii frecvente, astragalusul poate face minuni.
Când sistemul imunitar este prea slăbit, nu mai poate lupta eficient împotriva microorganismelor care provoacă îmbolnăvirea.
În cazul unei infecții respiratorii, acest lucru duce la prelungirea perioadei de îmbolnăvire, dar și la creșterea șanselor de apariție a complicațiilor, cum ar fi pneumonie, bronșită cronică sau infecții secundare.
Cercetările au arătat faptul că astragalusul are și compuși cu activitate antivirală și antibacteriană.
Dacă infecția respiratorie a fost provocată de un agent patogen, consumul acestei plante ajută la eliminarea virusului sau a bacteriei din organism și la reducerea severității simptomelor.
Mai mult decât atât, substanțele active din astragalus ajută și la prevenirea reapariției infecției respiratorii prin întărirea sistemului imunitar și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (datorită efectelor antioxidante).
Vitamina C
Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism.
Acești radicali liberi pot deteriora celulele și pot slăbi sistemul imunitar.
Un consum regulat de vitamina C contribuie la funcționarea optimă a celulelor, la prevenirea deteriorării celulare și a îmbătrânirii premature, dar și la stimularea sistemului imunitar în lupta împotriva virusurilor sau a bacteriilor.
Acidul ascorbic, după cum mai este cunoscută vitamina C, crește rezistența organismului la infecții – tocmai din acest motiv este important să consumăm alimente bogate în vitamina C regulat (sau suplimente alimentare, ce conțin Vitamina C) pentru a ne asigura un aport adecvat din acest nutrient atât de esențial pentru sănătatea noastră.
Știai că anemia feriprivă, cauzată de deficiența de fier, poate afecta în mod negativ sistemul imunitar deoarece scade capacitatea corpului de a transporta oxigenul către celulele imunitare?
Acest lucru face ca sistemul imunitar să fie mai puțin eficient în lupta împotriva infecțiilor și în susținerea funcției imunitare generale.
Vitamina C ajută în acest sens pentru că îmbunătățește absorbţia fierului din surse vegetale (cum ar fi fructe și legume) și ajută la prevenirea anemiei feriprive.
Stresul cronic este cel mai mare inamic al sistemului imunitar, ducând la slăbirea răspunsului organismului la infecții.
Acest lucru poate fi verificat destul de ușor – probabil ai observat că în perioadele tensionate, răcești mai des, iar durata virozelor crește pe fondul unui sistem imunitar slăbit.
Vitamina C joacă un rol important în gestionarea efectelor negative ale stresului prin reducerea nivelului de cortizol, îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stărilor de anxietate.
În acest mod, funcționarea optimă a sistemului imunitar poate fi menținută chiar și în perioadele stresante, cu multe situații tensionate.
Vitamina D3
Vitamina D3 are capacitatea de a regla funcționarea sistemului imunitar prin reducerea inflamației din corp.
În momentul în care inflamația este eliminată, celulele imune de tip T și B se pot concentra pe lupta împotriva infecțiilor din organism.
Mai mult decât atât, vitamina D3 administrată constant stimulează producția și activarea celulelor imune implicate în identificarea și distrugerea agenților patogeni, cum ar fi virusuri și bacterii.
Studiile au arătat că nivelurile scăzute de vitamina D3 sunt asociate cu un risc ridicat de infecții respiratorii, de la banalele răceli, la gripă sau infecții ale tractului respirator superior.
Prin urmare, un consum adecvat de vitamina D3 ajută la reducerea riscului de apariție al acestor infecții.
Mai mult decât atât, vitamina D3 are și proprietăți antivirale și contribuie la reducerea răspândirii virusurilor respiratorii – acest lucru duce la ameliorarea simptomelor și la o recuperare mai rapidă în caz de boală.
Bineînțeles, în prezența unui nivel adecvat de vitamina D3, riscul de complicații sau spitalizare în cazul unei viroze este mult mai scăzut.
Vitamina D3 poate sprijini funcția barierelor de apărare ale organismului, cum ar fi mucoasa nazală și a căilor respiratorii, care joacă un rol important în prevenirea pătrunderii și răspândirii agenților patogeni respiratorii.
Cu toate acestea, trebuie să menționăm faptul că o doză prea mare de D3, luată pentru o perioadă îndelungată de timp, poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi hipercalcemie sau probleme renale.
Este recomandat să iei legătura cu un medic înainte de a lua suplimente cu D3 pentru stabilirea dozei optime.
Imunio este aliatul tău în perioada virozelor respiratorii, substanțele active acționând în direcția susținerii sistemului imunitar și prevenirii apariției infecțiilor sistemului respirator, mai ales în sezonul rece.
Se recomandă mai ales persoanelor cu o imunitate scăzută, care au nevoie de un boost de energie sau persoanelor care se resimt după o perioadă îndelungată de convalescență.
Ingrediente per 2 comprimate:
Mențiuni de sănătate
Adulţi: 2 comprimate pe zi, după masă.
În cazul copiilor, utilizarea se face doar la recoamndarea specialistului.
Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 12 ani, persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la oricare dintre ingredientele produsului. A nu se consuma de către copiii cu vârsta sub 18 ani și de către femeile însărcinate sau care alăptează. A nu se depăși cantitatea maximă zilnică de 800mg de Galat de epigalocatechină. A nu se consuma pe stomacul gol sau dacă, pe parcursul zilei, se utilizează alte produse ce conţin Ceai-verde. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.
Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta perena folosita de sute de ani ca remediu in medicina traditionala. Aceasta contine ulei volatil, polizaharide, rasini, glucozide antibacteriene si antivirale. Echinacea forte contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la confortul respirator, calmant pentru gat, faringe si pentru corzile vocale. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Constituie o sursa de antioxidanti.
+Cea mai mare cantitate de resveratrol este continuta de radacina plantei Polygonum cuspidatum. Acesta are o puternica actiune antioxidanta si anti-aging. Contribuie la functionarea normala a sistemului cardiovascular. Sustine sanatatea sistemului nervos. Produsele pe baza de resveratrol ajuta la echilibrarea valorilor sangvinice normale ale colesterolului si trigliceridelor.
+Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele nefermentate de Camelia sinensis, arbust asiatic sempervirescent, extrem de cultivat in Extremul Orient, Argentina, China, India, Pakistan şi Rusia. Datorita alcaloizilor continuti de ceaiul verde, acesta ofera organismului efecte stimulante, iar L-teanina din compozitia sa detine efecte calmante asupra sistemului nervos. Are un efect imediat revigorant, conferind organismului o stare de bine. Puternic efect antioxidant, intarziind procesul de imbatranire. Ajuta la mentinerea siluetei dorite, prin scaderea acumularilor de tesut adipos si favorizarea senzatiei de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal si ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Sprijina digestia.
+Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.
Comenzi telefonice
0755155983
Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei
Produs in Romania
cu garantia calitatii europene