NOU

Neuro Clar 60 capsule vegetale

Formulă complexă și inovatoare pentru neuroprotecție și încetinire a degenerării cognitive

Disponibilitate: În stoc

60 capsule vegetale

123.19 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Formulă inovatoare și complexă. Conține ingrediente cu efect sinergic și potențator de prevenire a apariției și de încetinire a evoluției degenerării neuronale și cognitive.

Acțiunea produsului este asigurată de dozele optime de aminoacizi, extracte standardizate și micronutrienți esențiali.

Ashwagandha (Withania somnifera) are numeroase proprietăți farmacologice, printre care: efecte benefice în anumite patologii precum anxietatea, depresia sau bolile neurodegenerative, neuroprotector și antiinflamator.

Vinpocetina este o moleculă extrasă din planta Vinca minor ce îmbunătățește fluxul sanguin cerebral, protejează împotriva degradării neuronale (declin cognitiv, demență vasculară, boala Alzheimer).

Luteina și Zeaxantina sunt substanțele active din extractul de Gălbenele; contribuie la menținerea funcției cognitive prin reducerea stresului oxidativ, a inflamației și protejarea neuronilor împotriva daunelor.

Acetil L-Carnitină (ALCAR) este o formă a aminoacidului, carnitină, produsă în mitocondrii și implicată în producția de energie celulară. Are rol neuroprotector, crește energia mintală și sporește capacitatea de concentrare.

Fosfatidilserina este necesară pentru îmbunătățirea funcției cognitive, menținerea acuității mintale precum și pentru controlul sistemului nervos asupra funcției motorii.

Fosfatidilcolina este un amplificator de memorie, dovedit a fi deosebit de eficient la adulții în vârstă care prezintă un declin cognitiv ușor.

Complexul de vitamine B s-a dovedit că reduce nivelurile de homocisteină, încetinește atrofia creierului, inhibă declinul cognitiv și îmbunătățește memoria.

Magneziul joacă un rol important în reglarea excitabilității neuronale și în plasticitatea sinaptică. De asemenea, magneziul poate influența metabolismul energetic în creier și poate proteja împotriva stresului oxidativ.

Neuro Clar se recomandă pentru tratarea semnelor incipiente de declin cognitiv la vârsta a 3-a sau în condiții de expunere la stres prelungit. De asemenea, este adjuvant în tratamentele leziunilor traumatice craniene/ ale nervilor motori sau în caz de leziuni oftalmice traumatice sau degenerescente maculare legate de vârstă.

Recomandări:

 •  Persoanelor în vârstă (>65 ani) de la primele semne de declin cognitiv (neasociat unei patologii neurologice primare).
 •  Persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, în vederea evitării sau întârzierii apariției declinului cognitiv asociat vârstei.

Ce rol joacă Luteina și Zeaxantina în protecția neuronilor și reducerea stresului oxidativ?

Proprietăți antioxidante

Luteina și zeaxantina sunt doi pigmenți naturali care se găsesc în legume cu frunze verzi, fructe și plante, având proprietăți antioxidante puternice.

Aceștia joacă un rol important în combaterea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi și a stresului oxidativ în organism.

În plus, antioxidanții pot proteja mitocondriile împotriva stresului oxidativ, menținând funcția lor normală și reducând astfel daunele neuronale.

Mitochondriile sunt organele celulare responsabile de producerea energiei și o sursă majoră de radicali liberi în celule.

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora celulele, inclusiv celulele neuronale.

Dacă nu sunt neutralizați de antioxidanți, radicalii liberi pot contribui la dezvoltarea diferitelor boli cronice și boli neurodegenerative și la accelerarea procesului de îmbătrânire. 

Prevenirea daunelor la nivelul membranelor celulare și ADN-ului

Luteina și zeaxantina pot proteja membranele celulare și ADN-ul împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și de oxidare, contribuind astfel la prevenirea degenerării neuronale.

Membranele celulare sunt structuri esențiale ale celulelor, care le protejează și le delimitează de mediul extern.

În anumite condiții, daunele produse de radicalii liberi pot fi atât de severe, încât pot activa apoptoza, un proces fundamental de moarte celulară programată.

Aceasta poate fi o reacție de protecție a organismului împotriva celulelor deteriorate sau a celulelor cu modificări genetice, dar în exces poate contribui la pierderea excesivă de celule și la apariția unor afecțiuni.

De cealaltă parte, daunele la nivelul ADN-ului pot afecta funcționarea corectă a celulelor și pot contribui la apariția mutațiilor genetice și a diferitelor boli.  

Reducerea stresului oxidativ

Stresul oxidativ apare atunci când echilibrul între producția de radicali liberi și capacitatea organismului de a neutraliza acești radicali liberi este perturbat în favoarea acestora.

Pe lângă capacitatea de a neutraliza radicalii liberi și de a proteja celulele împotriva efectelor dăunătoare ale acestora, luteina și zeaxantina au fost asociate cu reducerea inflamației din organism, lucru ce poate contribui la reducerea stresului oxidativ.

Studiile au demonstrat faptul că inflamația cronică poate fi un factor care contribuie la producția excesivă de radicali liberi și la creșterea stresului oxidativ.

Cum îmbunătățește Vinpocentina fluxul sanguin cerebral și cum contribuie aceasta la sănătatea cognitivă?

Efect vasodilatator 

Vinpocentina are proprietăți vasodilatatoare, adică poate dilata vasele de sânge, contribuind în acest fel și la îmbunătățirea fluxului sanguin cerebral.

Prin creșterea fluxului sanguin și dilatarea vaselor de sânge, vinpocetina poate asigura o mai bună furnizare de oxigen și substanțe nutritive către diferite țesuturi și organe din corp.

Vasodilatația indusă de vinpocetină poate contribui, de asemenea, la reducerea rezistenței vasculare periferice.

Aceasta înseamnă că inima trebuie să pompeze sânge prin vase dilatate, ceea ce poate reduce efortul cardiac și tensiunea arterială.

Totodată, vâscozitatea sângelui este redusă, iar circulația acestuia prin vasele de sânge facilitată, având un efect benefic în prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Proprietăți antioxidante

Vinpocetina acționează ca un antioxidant, protejând celulele creierului împotriva daunelor oxidative.

Studiile au arătat că radicalii liberi pot provoca daune celulare și pot contribui la îmbătrânirea și deteriorarea celulelor neuronale.

Prin neutralizarea acestor radicali liberi, vinpocetina poate ajuta la menținerea sănătății celulelor creierului și poate reduce riscul de deteriorare neuronală asociată cu îmbătrânirea și cu boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer sau boala Parkinson. 

Proprietăți antiinflamatorii

Inflamația cronică este asociată cu numeroase afecțiuni neurologice, de la boala Alzheimer, la Parkinson și accident vascular cerebral.

Vinpocetina a fost studiată pentru capacitatea sa de a reduce inflamația în creier prin inhibarea eliberării substanțelor care provoacă inflamație și prin suprimarea activității unor enzime implicate procesul inflamatoriu.

Un alt mod în care vinpocetina poate avea un efect antiinflamator indirect este prin îmbunătățirea circulației sanguine.

Prin vasodilatație și îmbunătățirea fluxului sanguin cerebral, vinpocetina poate ajuta la reducerea hipoxiei (deficitului de oxigen) și la îndepărtarea substanțelor inflamatorii din țesuturile cerebrale.

Prin reducerea inflamației, vinpocetina poate ajuta la protejarea neuronilor și la prevenirea deteriorării cognitive asociate cu procesele inflamatorii.

În ce mod ajută Ashwagandha la gestionarea stresului și anxietății și cum influențează acest aspect sănătatea creierului?

Reduce nivelul de cortizol

Cortizolul este adesea numit “hormonul stresului” deoarece nivelurile sale cresc semnificativ în timpul situațiilor stresante.

Acesta face parte din răspunsul de luptă sau fugă al organismului, care este declanșat în fața unei amenințări sau a unui stres fizic sau emoțional.

Deși cortizolul are multe funcții vitale în organism, nivelurile ridicate sau persistente ale acestuia pot fi asociate cu diverse probleme de sănătate, cum ar fi stresul cronic, tulburările metabolice, tulburările de somn, anxietate și chiar depresie.

Ashwagandha este o plantă medicinală adaptogenă folosită de secole în medicina tradițională indiană pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv pentru gestionarea stresului și anxietății.

Această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce nivelurile de cortizol în organism, de a atenua reacția organismului la stres și de a induce relaxarea mentală.

Stabilizează sistemul nervos

Ashwagandha poate influența activitatea receptorilor GABA din creier. GABA (acidul gamma-aminobutiric) este un neurotransmițător cu efecte calmante și relaxante asupra sistemului nervos central.

Activarea receptorilor GABA poate contribui la reducerea nivelului de anxietate – aceștia exercită un efect inhibator asupra sistemului nervos central, contracarând activitatea neurotransmițătorilor excitatori și reducând astfel răspunsul organismului la situații stresante.

Mai mult decât atât, activarea acestor receptori poate reduce activitatea sistemului nervos simpatic, care este responsabil pentru răspunsul de “luptă sau fugă” în fața stresului.

Acest lucru duce la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea simptomelor asociate cu stresul cronic.

Îmbunătățește memoria și funcția cognitivă

Unele studii sugerează că ashwagandha poate îmbunătăți memoria și capacitatea de concentrare.

Aceste efecte ar putea fi legate de reducerea stresului și a inflamației în creier, precum și de stimularea neurotransmițătorilor și a factorilor de creștere care susțin sănătatea neuronală și plasticitatea creierului.

Prin reducerea stresului și a anxietății, această plantă poate contribui la îmbunătățirea performanței mentale, inclusiv a capacității de rezolvare a problemelor, luare a deciziilor și performanță cognitivă generală.

Care sunt efectele Complexului de vitamine B asupra memoriei și funcției cognitive?

Energie pentru creier

Creierul este un organ care consumă aproximativ 20% din energia totală a organismului, deși reprezintă doar aproximativ 2% din masa corpului. Vitaminele B, în special B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acidul pantotenic) și B6 (piridoxina), sunt implicate în metabolismul energetic al creierului.

Ele ajută la transformarea carbohidraților în energie pentru celulele creierului, furnizând astfel combustibilul necesar pentru funcția cognitivă optimă. 

Asigură protecția neuronilor

Vitamina B12 și acidul folic sunt implicate în menținerea sănătății neuronale și în protejarea împotriva deteriorării neuronale.

Acidul folic (vitamina B9) este esențial pentru funcționarea normală a sistemului nervos și pentru sinteza ADN-ului, în timp ce vitamina B12 joacă un rol important în sinteza mielinei, substanța  care protejează fibrele nervoase.

Deficiențele de vitamina B12 pot duce la deteriorarea mielinei și la creșterea riscului de declin cognitiv și boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson. 

Reduce riscul de declin cognitiv

Declinul cognitiv poate fi definit ca o scădere graduală a abilităților cognitive, cum ar fi memoria, concentrarea, capacitatea de învățare și gândirea abstractă.

Acest proces poate fi parte normală a îmbătrânirii, dar poate varia considerabil, de la o persoană la alta.

Printre factorii care pot influența riscul de declin cognitiv se numără genetica, stilul de viață sau anumite afecțiuni medicale. 

Studiile au sugerat că un aport adecvat de complex de vitamine B poate contribui la reducerea riscului de declin cognitiv și deteriorare a funcțiilor cognitive, dar și la prevenirea afecțiunilor neurodegenerative. 

Neuro Clar este un produs natural, ce are la bază extract de ashwagandha, vinpocetină, luteină și zeaxantină extrase din  ce ajută la menținerea sănătății creierului și la prevenirea degenerării neuronale și cognitive ca urmare a înaintării în vârstă.

Complexul de vitamine B din compoziția produsului Neuro Clar ajută la îmbunătățirea performanțelor cognitive și a puterii de concentrare în rândul persoanelor de peste 45 ani.

Ingrediente/ 2 capsule:
Acetil L-Carnitină 200mg
Extract 5-8:1 de Ashwagandha 200mg standardizat minimum 7% withanolide și minimum 1% alcaloizi
Extract din flori de Gălbenele 150mg standardizat 5% luteină și 0,4% zeaxantină
Magneziu (oxid de magneziu și citrat de magneziu) 64mg
Fosfatidilcolină 30% din lecitină de soia 100mg
Fosfatidilserină 20% din lecitină de soia 100mg
Vitamina B3 (nicotinamidă) 50mg
Vitamina B12 (cianocobalamină 1%) 250µg
Extract 4:1de Saschiu/ Vinca minor 10mg
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 5mg
Acid pantotenic/ Vitamina B5 (D-pantotenat de calciu) 5mg

 • Adjudvant pentru întârzierea apariției fenomenelor de îmbătrânire și degenerescență prin asigurarea unei circulații sangvine sănătoase la nivelul creierului
 • Susține funcționarea normală a sistemului nervos în condiții de stres prelungit
 • Utilizat pe termen îndelungat (min. 6 luni) poate încetini evoluția proceselor neurodegenerative și de îmbătrânire
 • Oferă creierului substanțele nutritive vitale care sunt deficitare.
 • Prin conținutul de aminoacizi, susține gândirea logică, claritatea mintală și funcția neurologică normală.
 • Adjudvant în caz de simptome ale degenerării neuronale: dificultăți de gândire și raționament, pierderi de memorie, tulburări de limbaj, schimbări comportamentale, tulburări motorii.

2 capsule pe zi, înaine de ora 18:00.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani și persoanelor alergice la soia sau la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, utilizarea se face numai la recomandarea specialistului. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este o vitamina solubila in apa. Aceasta este necesara in absorbtia grasimilor si proteinelor, in producerea acidului clorhidric si in retinerea de lichide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la reglarea activitatii hormonale. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Vitamina B12

Vitamina B12 face parte din grupul vitaminelor B si este cunoscuta si sub denumirea de cobalamina sau cianocobalamina. Corpul uman are nevoie de aceasta vitamina pentru a produce celulele rosii din sange, nervi, ADN, dar si alte functii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la procesul de diviziune celulara. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene