Vitamina BVitamina B2 a fost descoperită în anul 1935 și mai poartă denumirea și de riboflavină Această vitamină are importanță deosebită pentru organism, influențând metabolismul și producerea energiei.

O creștere a necesarului de riboflavină este asociată mai multor tipuri de vătămări ale țesuturilor, inclusiv arsurile, operațiile chirurgicale, febra, precum și în caz de hipotiroidism, tuberculoză, alcoolism sau diabet acut.

Organismul are nevoie de riboflavină, o carență a acesteia în sânge poate duce la anemie sau poate afecta buna funcționalitate a sistemului nervos, ducând la depresie, irascibilitate sau chiar probleme psihice.

Sistemului imunitar poate fi afectat prin reducerea capacității organismului de a produce anticorpi. Și sănătatea ochilor este strâns legată de prezența vitaminei B2, deoarece aceasta există în pigmentul retinei, permițând ochilor adaptarea la lumină.

Alimentele bogate în vitamina B2 sunt brânza, iaurtul și ouăle, carnea (în special ficatul și rinichii), leguminoasele.