Atusin Sirop150 ml

Calmează tusea seacă sau productivă și protejează sistemul respirator

Disponibilitate: În stoc

150ml

26.85 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Atusin Sirop are un efect natural și rapid ajutând la vindecarea completă și fără recidive a tusei productive sau iritative. Efectul calmant se instalează în timp scurt, datorită acțiunii uleiurilor esențiale volatile, care accelerează absorbția și în același timp deschid căile respiratorii și favorizează un flux de aer mai abundent.

Efectul benefic al componentelor naturale din Atusin asigură o vindecare completă și fără recidive a tusei productive sau iritative, fortificând în același timp căile respiratorii superioare.

Siropul asociază extracte din plante cu efect de calmare a tusei de diferite etiologii, cu extracte naturale pentru susținerea și protejarea organismului în intersezoane și în perioada anotimpului rece, asigurând astfel menținerea sănătății și funcționării normale a căilor respiratorii superioare.

Ingredientele din Atusin au un efect sinergic complet, astfel:

 • Extractele de Pătlagină, Lumânărică și uleiul esențial de Anason-Stelat – facilitează expectorația.
 • În același timp, extractul de Pătlagină în combinație cu uleiul esențial de Anason-Stelat – asigură protecția și fortificarea căilor respiratorii superioare.
 • Extractul de Trei-frați-pătați în combinație cu cel de Lumânărică – conferă siropului Atusin un efect antitusiv și antialergic.
 • În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, pentru senzația de liniștire și calm, extractul de Melissa împreună cu uleiuri esențiale întregesc acțiunea siropului Atusin.

Recomandat ca adjuvant în:

 • Tuse seacă/uscată și tuse productivă
 • Viroze respiratorii și tulburări respiratorii cronice obstructive
 • Raceală, gripă și simptomele asociate
 • Rinită, sinuzită, rinofaringită, laringotraheită, laringită
 • Bronșită, traheită, pneumonie, astm bronșic.

 

Pătlagina (Plantago lanceolata) este o plantă medicinală cu o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională. Acest remediu natural conține compuși activi precum mucilagii, taninuri și alcaloizi care au fost studiați pentru capacitatea lor de a reduce vâscozitatea și densitatea secrețiilor bronșice, facilitând astfel eliminarea acestora (efect expectorant).

De asemenea, Patlagina are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ceea ce poate contribui la ameliorarea inflamației căilor respiratorii și a durerii asociate tusei.

Extractul de Patlagină ajută la fluidificarea mucusului și la eliberarea mai ușoară a acestuia din plămâni. Acest efect benefic este cu atât mai important în cazul persoanelor cu afecțiuni respiratorii, precum bronșita sau infecțiile respiratorii, întrucât ajută la ameliorarea simptomelor, precum tusea persistentă și senzația de constricție a pieptului.

Extractul de Patlagină creează o peliculă protectivă pe suprafața căilor respiratorii superioare facilitând vindecarea și fluidizarea secrețiilor faringiene. De asemenea, mucilagiile din pătlagină pot ajuta la hidratarea și protejarea mucoasei gâtului, ceea ce poate ameliora disconfortul și tusea uscată.

La nivelul aparatului respirator, extractul de frunze de Pătlagină este un protector al mucoaselor, dar și un agent cu acțiune de facilitare a eliminării mucozităților infectate prin mecanism epitelizant.

 • În tusea productivă, Pătlagina asigură un efect expectorant și fluidifiant, urmat de eliminarea fiziologică a mucusului format în exces.
 • În tusea iritativă și spastică, Pătlagina are rol de diminuare a inflamației, care duce la scăderea reflexului de tuse.

 

Extractul de Trei-frati-pătați (Viola tricolor), prin efectul expectorant ușurează respirația și calmează tusea persistentă. Adesea tusea este întreținută de factori alergeni (fie polen, praf sau poluanți) care amplifică reflexul de tuse.

Extractul de Trei-Frați-Pătati, prin compușii săi activi precum saponinele, mucilagiile și flavonoidele, acționează asupra receptorilor tusei și ajută la ameliorarea sindroamelor respiratorii alergice care se manifesta prin tuse iritativă, spastică, cu sau fără expectorație.

Trei-Frați-Pătați conține compuși cu proprietăți antiinflamatoare și emoliente care pot ajuta la reducerea inflamației și a iritațiilor din gât și a mucoasei nazale. De asemenea, poate fi utilizat pentru a ameliora tusea uscată și disconfortul din gât, oferind o senzație de calmare.

Extractul de Trei-frați-pătați poate avea un efect calmant asupra tusei, facilitând astfel somnul și ameliorând disconfortul asociat tusei persistente. Acest efect antitusiv este deosebit de valoros pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii precum bronșita sau tusea convulsivă.

 

Lumânărica (Verbascum thapsus) face parte din “sertarul secret al farmaciei tradiționale”. Cunoscută pentru efectul ei în tratarea tusei, Lumanarica este folosită pentru a reduce manifestările bronșitelor, pneumoniilor sau ale astmului.

În siropul Atusin, extractul de Lumânărică completează efectul de calmare a tusei și asigură protecție și igienă pulmonară.

De asemenea, Lumânărica poate acționa ca un bronhodilatator, relaxând mușchii bronșici și facilitând astfel respirația în cazul persoanelor cu astm sau bronșită cronică.

Nu în ultimul rând, extractul de Lumânărică, în combinație cu uleiul de Anason-stelat are proprietăți imunomodulatoare, susținând sistemul imun și grăbind astfel vindecarea în cazul infecțiilor sistemului respirator superior.

 

Roinița (Melissa officinalis) este un remediu asociat formulelor ce combat tusea datorită faptului că are un efect notabil de calmare și relaxare în stările de agitație sau în lipsa unui somn benefic.

Specialiștii Alevia alatură extractul de Melissa (standardizat 3% acid rozmarinic) formulei Atusin pentru acest efect necesar pentru o vindecare mai rapidă și o ameliorare generală a stării de oboseală din gripă sau răceală. Melissa nu creează somnolență excesivă care să împiedice activitatea cotidiană.

 

Uleiul esențial de Anason-stelat (Illicium verum) adaugă un alt nivel de eficiență siropului medicinal în ceea ce privește ameliorarea simptomelor tusei și a congestiei respiratorii. Acest ulei esențial conține compuși precum anetol, care au proprietăți antispastice, antiinflamatorii și expectorante.

Acești compuși contribuie la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea tusei prin facilitarea eliminării mucusului acumulat.

Uleiul esențial de Anason-stelat poate avea un efect relaxant asupra mușchilor bronșici, ceea ce ajută la îmbunătățirea fluxului de aer și la reducerea senzației de sufocare sau constricție a pieptului. Acest efect este extrem de benefic pentru persoanele cu tuse persistentă sau afecțiuni respiratorii cronice.

 

Uleiurile de Eucalipt și Lămâie completeaza produsul Atusin cu un efect antiinflamator și de ușurare a respirației. Componentele volatile sunt extrem de benefice în limitarea evoluției și exacerbării tusei, asigurând o vindecare rapidă și completă a căilor respiratorii.

Pătlagină

De ce este foarte utilă această plantă în procesul de expectorație?

Efect emolient – pătlagina facilitează eliminarea mucusului

Pătlagina este o plantă folosită în medicina tradițională pentru diverse afecțiuni, inclusiv în tratarea problemelor respiratorii.

Substanțele active pe care le regăsim în compoziția acestei plante au efecte benefice în procesul de expectorație.

Mai exact, mucilagiile din pătlagină au proprietăți emoliente și ajută la înmuierea și desprinderea mucusului din căile respiratorii.

Mucusul va fi astfel eliminat mult mai ușor în timpul tusei și al procesului de expectorație, iar odată cu el și disconfortul produs de tusea puternică.

Pe lângă efectele sale expectorante, pătlagina, în combinație cu anasonul stelat, asigură și o protecție puternică a căilor respiratorii superioare.

Siropul Atusin este astfel recomandat nu doar pentru tuse, ci și pentru menținerea sănătății aparatului respirator, mai ales în perioadele cu multe viroze.

Proprietăți antiinflamatorii – pătlagina reduce disconfortul

Durerea asociată cu tusea persistentă reprezintă un efect al inflamației căilor respiratorii, iar planta de pătlagină are proprietăți antiinflamatorii care ameliorează acest disconfort și duce la o vindecare mai rapidă.

Siropul Atusin te ajută să treci mult mai ușor peste virozele supărătoare care nu te lasă să respiri corespunzător, provoacă dureri în piept și insomnii din cauza tusei puternice.

Siropul este util mai ales în cazul în unei tuse iritative pentru că odată cu diminuarea inflamației, scade și reflexul de tuse.

Proprietăți antibacteriene – pătlagina ameliorează simptomele infecțiilor respiratorii

Pătlagina are și proprietăți antibacteriene ce se dovedesc a fi benefice în cazul infecțiilor respiratorii.

Substanțele din această plantă nu permit pătrunderea bacteriilor în organism și previn cu succes infecțiile bacteriene ale căilor respiratorii.

Proprietățile antibacteriene ajută și la ameliorarea simptomelor virozelor și la creșterea confortului – mucusul este eliminat mai ușor, tusea este redusă semnificativ, iar mucoasa gâtului este hidratată.

Pătlagina are efecte benefice în virozele respiratorii, însă acțiunea sa este mult mai puternică în combinație cu alte plante integrate în compoziția siropului Atusin.

Trei-frați-pătați

Cum ne poate ajuta această plantă să combatem tusea seacă și cea productivă?

Reduce tusea seacă prin hidratarea căilor respiratorii

Tusea seacă sau uscată este în majoritatea cazurilor provocată de o iritație a gâtului provocată de o serie de virusuri, bacterii sau alergeni.

Virusurile sau bacteriile care ajung în căile respiratorii pot provoca inflamarea mucoasei, determinând o tuse seacă și o senzație permanentă de gât uscat care pare că nu trece cu nimic.

Trei-frați-pătați are proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamația de la nivelul căilor respiratorii, dar în același timp hidratează și mucoasa gâtului.

După administrarea siropului Atusin, care are printre altele, și extract de Trei-frați-pătați, vei putea respira mai ușor, tusea va fi ameliorată, iar senzația de gât uscat va dispărea.

Fluidifică mucusul și stimulează eliminarea lui

Trei-frați-pătați acționează și în cazul unei tuse productive, datorită conținutului de mucilagii.

Mucilagiile sunt substanțe active cu proprietăți emoliente care ajută la înmuierea mucusului din căile respiratorii.

Ca urmare a acțiunii plantei, expectorația este facilitată, iar organismul poate elimina mult mai ușor mucusul acumulat.

Dacă încerci siropul Atusin, după doar câteva doze vei observa că acel mucus dens care te împiedica să respiri se transformă treptat într-unul subțire și fluid, mult mai ușor de eliminat.

Tusea nu va mai fi atât de puternică, iar durerile din piept pe care le provoca vor dispărea.

Ameliorează simptomele alergiilor

Expunerea la alergeni, cum ar fi polenul, praful sau alți iritanți din mediul înconjurător pot provoca apariția unei reacții alergice care se manifestă prin tuse seacă.

Extractul de Trei-frați -pătați vine în ajutorul persoanelor care suferă de astfel de simptome alergice, calmând tusea și ușurând respirația.

Dacă suferi de reacții alergice de acest tip, siropul Atusin va fi aliatul tău în perioadele în care alergiile își fac cel mai mult simțită prezența.

Lumânărică

Cum acționează această plantă la nivelul sistemului respirator?

Efecte benefice în bronșite și pneumonii

Lumânărica este una dintre plantele folosite în mod tradițional pentru tratarea bronșitelor și a pneumoniilor, având proprietăți antiinflamatorii și expectorante.

Lumânărica contribuie semnificativ la reducerea inflamației de la nivelul sistemului respirator, calmează mucoasa iritată și ameliorează disconfortul.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm că siropul Atusin ar trebui să fie folosit ca un adjuvant mai degrabă, nu să înlocuiască tratamentul medical convențional, mai ales când vorbim de o pneumonie mai serioasă.

Siropul ajută la eliminarea mai ușoară a mucusului și la reducerea tusei și a senzației de gât uscat.

Efect de calmare a tusei

Lumânărica are un efect antispasmodic, fiind extrem de eficientă în calmarea tusei și ameliorarea iritației din gât.

În spatele acceselor de tuse și a disconfortului stau de fapt secrețiile și inflamația mucoasei gâtului.

Extractul de lumânărică acționează în acest sens, hidratează mucoasă și reduce inflamația.

Acest lucru este extrem de util ajutând la o vindecare rapidă, mai ales în cazul afecțiunilor ale sistemului respirator, când simptomele sunt supărătoare și afectează calitatea somnului și implicit, a vieții.

Siropul Atusin nu ar trebui să îți lipsească din casă, mai ales atunci în sezonul rece, când riscul de apariție al virozelor și bronșitelor este ridicat, iar tu faci parte din categoriile de persoane cu risc.

Efecte benefice în astm

Lumânărica mai este recunoscută pentru capacitatea sa de a facilita respirația, fiind de mare ajutor persoanelor care suferă de astm sau bronșită cronică.

Siropul Atusin te poate ajuta să scapi de tusea nocturnă, de durerile în piept și de dispnee (dificultate în respirație), cele mai comune simptome ale astmului.

Atât lumânărica, cât și restul componentelor active din cadrul acestui sirop te pot ajuta să duci o viață normală și să te odihnești mai bine noaptea.

Compoziție per 5ml:

Extract de Pătlagină (Plantago lanceolata) 51mg

Extract de Trei-frați-pătați (Viola tricolor) 51mg

Extract de Lumânărică (Verbascum thapsus) 44mg

Extract de Roiniță (Melissa officinalis) 38mg standardizat 3% acid rozmarinic

Ulei esențial de Anason-stelat 6mg

Ulei esențial de Eucalipt 5mg

Ulei esențial de Lămâie 5mg

• Efect calmant și plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale
• Susține funcționarea optimă a sistemului respirator
• Adjuvant în tratamentul tulburărilor respiratorii cronice obstructive
• Adjuvant în tratamentul bronșic și astm bronșic
• Ajutor în caz de iritații a gâtului și faringelui
• Menține sistemul imunitar normal

Copii peste 3 ani: 3-4 lingurițe (15-20ml) pe zi

Copii peste 14 ani și adulți: 6 lingurițe (30ml) pe zi

Atusin se poate administra în cure de 1-2 săptămani copiilor sau adulților, singur sau în asociere cu alte remedii naturale pentru răceală și gripă.

Atenție
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani, persoanelor cu hiperglicemie sau/și diabet, precum și în caz de hipersensibilitate sau alergie la oricare dintre ingredientele produsului. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate sau alergie la oricare din ingredientele produsului. Femeile însărcinate sau care alăptează precum și cele care doresc să rămână însărcinate, trebuie să consulte medicul sau farmacistul în legătură cu produsul. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se agita produsul înainte de utilizare. După deschidere, a se păstra la frigider și a se consuma în maximum 45 de zile. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Patlagina

Patlagina (Plantago) este o planta erbacee perena. In scop terapeutic se folosesc frunzele care contin aucubina, flavonoide, precum, uleiuri volatile, substante antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi si minerale. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora Are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent si diuretic

+

Trei-frati-patati

Trei frati patati (Viola tricolor) este o planta ierboasa de la care se foloseste in scop terapeutic partea aeriana. Aceasta are are actiune expectoranta, diuretica, stimulenta si antialergica. Este recomandat in afectiuni respiratorii. Contribuie la tratarea afectiunilor urinare. Ajuta la vindecarea ranilor.

+

Lumanarica

Lumanarica este o planta erbacee care creste spontan in Europa, nordul Africii si Asia. Florile de lumanarica au in compozitia lor uleiuri volatile, mucilagii, flavonoizi, taninuri, rezine, glicozide, aucubozida, harpagozida, zaharuri, carotenoizi, fitosteroli, verbasterol, acizi polifenol- carboxilici si substante minerale. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene