-20%

Detenso Calm 20 capsule

Soluţie naturală pentru neutralizarea efectelor stresului cotidian

Disponibilitate: În stoc

20 capsule vegetale

58.03 Lei 46.42 Lei

Adauga in cos
  • DESCRIERE
  • INGREDIENTE
  • EFECTE
  • ADMINISTRARE

În zilele noastre consumatorii din întreaga lume se confruntă cu stresul și sunt în cautarea unui remediu natural și eficient, fără efecte adverse și care să nu creeze dependență. Detenso Calm este răspunsul la această necesitate cu doze optime de ingrediente naturale, intens studiate pentru acțiunile lor benefice asupra stărilor de stres, depresie ușoară si moderată, anxietate, tulburări nervoase, hiperactivitate.

Cyracos® este extract patentat din părți aeriene de Roiniță (Melissa officinalis), standardizat în acizi hidroxinicinamici 14-25% și acid rozmarinic 7-15%. Producerea lui implică un proces tradițional, dezvoltat pentru a conserva totalitatea compușilor activi din planta de Roiniță, asigurând eficacitatea extractului, dar totodată, păstrând proprietățile naturale ale plantei. Astfel Cyracos® este un extract puternic care nu separă fracțiile și reunește toate beneficiile plantei de Roiniță: adjudvant în caz de manifestări anxioase (agitație, tulburări de mobilitate), în caz de tulburări de somn sau alte simptome asociate anxietății (instabilitate emoțională, astenii, probleme de relaționare, comportament obsesiv)

Griffonia determină secreţia serotoninei care induce stări de optimism, mulţumire, bucurie. Dintre toate părţile componente ale plantei, o valoare deosebită o reprezintă seminţele, datorită conţinutului substanţei naturale 5-hidroxitriptofan (5-HTP). 5-HTP este la fel de eficent precum antidepresivele sintetice și poate îmbunătăți starea de spirit, ajutând la inducerea stării de calm și relaxare.

Sunătoarea are efect calmant în perioadele de tensiune nervoasă, reduce comportamentul agresiv, susține capacitatea de rezistență la stres datorită reducerii nivelului de cortizol – hormonul stresului.

Passiflora este una dintre cele mai cunoscute plante pentru linștire și calmare, ce redă starea de bine a psihicului și senzația de echilibru. Este eficientă în reducerea stărilor de teamă nejustificată.

Recomandat ca adjuvant în:
• Anxietate, depresie ușoară și moderată, atac de panică, stări de neliniște, nervozitate, iritabilitate, isterii
• Hiperexcitabilitate, hiperactivitate
• Dureri de cap, migrene, insomnie, oboseală cronică, stres
• Afecțiuni cardiace, hipertensiune arterială, palpitații cardiace
• Instabilitate emoțională, comportament obsesiv, probleme relaționale, astenie, dezordini somatice

Sunătoare – De ce este benefică sunătoarea în stările de stres și suprasolicitare?

Sunătoarea este o plantă erbacee perenă originară din Europa, Africa de Nord și Asia Centrală, folosită din cele mai vechi timpuri la tratarea tulburărilor nervoase. Medicul și botanistul grec Dioscoride, care a trăit între anii 20 și 40 d.Hr., o recomanda în rețetele sale și spunea despre această plantă că „este pentru nervi ceea ce este arnica pentru vase”. Sunătoarea (Hypericum perforatum) este adesea folosită ca remediu natural în gestionarea stărilor de stres și suprasolitare.

Beneficiile sale în aceste situații sunt atribuite mai multor compuși activi prezenți în această plantă. Sunătoarea conține substanțe chimice precum hipericina, cu proprietăți antiseptice, antivirale și antidepresive. De asemenea, conține hipericinonă, o altă substanță cu proprietăți antidepresive, antibacteriene și calmante.

În prezent, sunătoarea este utilizată pe scară largă împotriva depresiei. De altfel, chiar OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recunoaște că folosirea sunătoarei pe cale orală în tratamentul „depresiei ușoare până la moderate” este „clinic stabilită”.

Unul dintre modurile prin care sunătoarea poate ajuta în gestionarea stresului este prin influențarea nivelului de serotonină de la nivelul creierului. Serotonina este un neurotransmițător asociat cu starea de bine și echilibrul emoțional. Anumite componente ale sunătoarei ar putea sprijini reglarea nivelului de serotonină, contribuind la o dispoziție mai bună și la reducerea anxietății.

Stresul cronic poate duce la apariția de inflamații în corp.
Sunătoarea are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamațiilor asociate cu stresul cronic. În plus, stresul excesiv poate afecta calitatea somnului. Însă sunătoarea poate contribui la îmbunătățirea somnului datorită efectelor sale relaxante și prin capacitatea de a susține echilibrul hormonal.

Sunătoarea este considerată un adaptogen natural, adică o substanță care poate ajuta organismul să facă față mai bine stresului fizic și mental. Ea ar putea ajuta corpul să se adapteze mai eficient la situații stresante și să minimizeze impactul negativ al acestora.

Această plantă miraculoasă face parte dintre acele plante cu numeroase proprietăți și beneficii, pe care nu trebuie să ezitați să o folosiți în diferite forme pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală și fizică.

Roinița – Cum ne ajută Roinița să ne inducem o stare de bine și relaxare?

Roinița (Melissa officinalis) este o plantă aromatică cunoscută pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Aceasta are efecte benefice asupra stării de bine și a relaxării datorită compușilor săi activi și a impactului pe care îl are asupra sistemului nervos.

Roinița conține compuși naturali care au efecte anxiolitice, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea anxietății și a stresului. Acești compuși acționează asupra receptorilor de neurotransmițători din creier, ceea ce contribuie la inducerea unei senzații de calm și relaxare. Această plantă poate stimula producția de serotonină în creier, care este un neurotransmițător asociat cu starea de bine, relaxarea și îmbunătățirea dispoziției. Prin urmare, consumul de roiniță poate îmbunătăți în mod natural starea de spirit și poate reduce senzația de tristețe sau anxietate.

Roinița poate ajuta la relaxarea mușchilor netezi, inclusiv a mușchilor din tractul gastrointestinal. Aceasta poate reduce crampele și disconfortul abdominal asociat cu stresul sau anxietatea.

Roinița are, de asemenea, proprietăți sedative blânde, care pot ajuta la reducerea stării de agitație și la îmbunătățirea calității somnului. Consumul de ceai sau suplimente pe bază de roiniță poate contribui la relaxarea corpului, dându-vă posibilitatea să aveți parte de un somn odihnitor. Proprietățile sale calmante acționează în sinergie cu depresorii sistemului nervos, contribuind la inducerea unui somn liniștit. Acesta este unul dintre cele mai notabile beneficii ale roiniței.

Spre deosebire de alte remedii pentru somn, se poate folosi pe termen nelimitat fără teama de efecte secundare sau de leziuni hepatice, potrivit unui articol publicat în Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism. Dincolo de toate acestea, este important de menționat că efectele roiniței pot varia de la persoană la persoană și că aceasta trebuie consumată în mod responsabil, ținând cont de toate beneficiile sale.

 

Compoziție per capsulă:

Cyracos® Extract de Roiniță 200mg standardizat 7-15% acid rozmarinic și acizi hidroxinicinamici 14-25%

Extract de Griffonia 200mg standardizat 30% 5-HTP/ 5-hidroxitriptofan

Extract de Passiflora 200mg standardizat 6% flavonoide

Extract de Sunătoare 110mg standardizat 0,3% hypericină

PDF download Pentru vizualizarea completă a etichetei de produs, click aici!
  • Reduce manifestările stresului cotidian – anxietate, neliniște, agitație, dificultate de adormire – prin modularea secreției de cortizol – Roiniță și Sunătoare
  • Îmbunătățește starea de spirit și re-echilibrează starea psiho-emoțională în situații de demotivare, variatii ale dispozitiei, oboseala si apatie, prin facilitarea secreției de serotonină și dopamină – 5-HTP din Griffonia simplicifolia
  • Îmbunătățește calitatea somnului, fără a avea un efect sedativ pe parcursul zilei – Roiniță și Sunătoare
  • Sprijină sănătatea sistemului nervos și contribuie la menținerea echilibrului emoțional și a stării de bine

Adulți: Câte o capsulă de 1 – 2 ori pe zi.

Atenție
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani, persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului și femeilor însărcinate sau care alăptează, iar cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să consulte medicul sau farmacistul în legătură cu produsul. Poate interacţiona cu contraceptive, la utilizare concomitentă. Sunătoarea poate produce efecte de fotosensibilitate. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Sunatoare

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta erbacee, perena cu multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta contine uleiuri volatile, flavonoide, acizi organici, taninuri, rezine, colina, betacaroten si fitoncide. Sustine capacitatea de rezistenta la stres a organismului. Sustine relaxarea intregului organism. Sustine sanatatea sistemului digestiv.

+
Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante. Stimuleaza mentinerea unui somn sanatos. Creste tonusul psihic si fizic si calmeaza anxietatea, depresia usoara. Contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Contribuie la imbunatatirea sistemului cardiovascular.

Griffonia 5-HTP

5-HTP (l-5-Hidroxitriptofan) este o substanta naturala extrasa din semintele plantei medicinale Griffonia simplicifolia. Acesta este un aminoacid cu rol esential in producerea serotoninei "hormonul fericirii". Ajuta la mentinerea unui nivel normal de serotonina, neurotransmitator care poate imbunatati starea de spirit. Ajuta la inducerea starii de calm si relaxare.

+

Melissa / Roinita

Roinita (Melissa officinalis L.) este o planta perena din genul Melissa, familia Labiatae, originara din Europa meridionala, care se aseamana cu urzica moarta. Aceasta contine ulei eteric, citral, citronelol, taninuri, rasini, saponine, acid succinic, cafeic, vitamina C, geraniol si un principiu amar. Ajuta la inducerea relaxarii si a starii de bine, a confortului psihic, calmului si echilibrului. Sustine somnul profund si odihnitor. Este benefic pentru scaderea simptomelor asociate stresului.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene