NOU

Memo Clar 60 capsule vegetale

Formulă complexă pentru memorie și focus

Disponibilitate: În stoc

60 capsule vegetale

123.19 Lei

Adauga in cos
 • DESCRIERE
 • INGREDIENTE
 • EFECTE
 • ADMINISTRARE

Formula fitoterapică complexă, crește performanța mintală și optimizează funcția de procesare a memoriei atât la vârstnici cât și la tineri prin utilizarea de extracte standardizate, aminoacizi și nutrienți necesari celulelor nervoase și activării neurocognitive.

Extract patentat de Bacopa monnieri – Bacopin®, intens studiat, pentru a demonstra beneficiile terapeutice de îmbunătățire a memoriei și retenției, crește atenția și viteza de procesare vizuală. Extractul de Bacopa monnieri este un nootropic bine-cunoscut (suplimentele nootropice ajută la stimularea funcției cognitive generale prin îmbunătățirea circulației oxigenului în creier, precum și o mai bună absorbție a nutrienților vitali).

Ginkgo biloba + fosfatidilserina sunt folosite pentru a crește performanța mintală atât la vârstnici cât și la tineri. Asocierea dintre Ginkgo biloba și fosfatidilserină este cea mai testată clinic și cu cele mai bune rezultate pentru disfuncțiile cognitive. Fosfatidilserina este necesară pentru toate aspectele funcției cognitive, precum și pentru controlul sistemului nervos asupra funcției motorii.

Gotu kola (Centella asiatica) îmbunătățește vigilența, memoria și starea de spirit. De asemenea, îmbunătățește funcția mitocondrială și poate să scadă inflamația creierului.

Ginsengul-siberian (Eleutherococcus senticosus) susține organismul în efort fizic și psihic, conferă reziliență și adaptabilitate. Augmentează performanța mintală prin creșterea activității glandelor suprarenale și a sistemului simpatic adreno-medular.

Fosfatidilcolina este un amplificator de memorie, dovedit a fi deosebit de eficient la adulții în vârstă care prezintă un declin cognitiv ușor.

Acetil-l-carnitina (ALCAR) este una dintre augmentatoarele de memorie intens cercetate. Este utilizată în principal de către adulții în vârstă, deși funcționează pentru oricine se confruntă cu probleme de memorie.

Complexul B și Magneziul susțin sistemul nervos central, ajută la reglarea homocisteinei și protejează organismul de stresul oxidativ.

Această combinație de ingrediente și mecanisme acționează sinergic pentru a face acest produs o alegere superioară, atât pentru persoanele tinere cu activitate intelectuală intensă/ solicitantă, cât și pentru persoanele în vârstă pentru susținerea efortului intelectual și încetinirea declinului cognitiv.

Recomandări

 •  Tinerilor care au o activitate intelectuală intensă și care doresc o augmentare a performanței mintale
 •  Persoanelor cu vârste de 45-65 ani care observă un declin ușor al proceselor de memorare-atenție-focus în contextul unei activități intense intelectuale sau în condiții de stres
 •  Persoanelor de peste 65 de ani care sunt active și solicitate intelectual pentru menținerea sănătății mintale și a unei bune condiții cognitive.
 • Poate fi utilizat pe termen lung fără a crea dependență.

Recomandat ca adjuvant în:
• Dificultăți de concentrare, atenție, memorare, tulburări de memorie
• Oboseală psihică și fizică, depresie, stres, migrene, anxietate, încordare nervoasă.

Cum contribuie compușii din Bacopa monnieri la îmbunătățirea memoriei și concentrării?

Îmbunătățirea comunicării neuronale

Bacopa monnieri este o plantă perenă, originară din regiunile tropicale și subtropicale, utilizată de secole în medicina tradițională pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a stării mentale.

Bacopa conține compuși activi numiți bacoside care pot influența sinteza neurotransmițătorilor, substanțele chimice care transmit semnale între neuroni.

Mai mult decât atât, bacosidele au un rol important în stimularea creșterii dendritelor, extensiuni ramificate ale neuronilor care funcționează ca receptori primari ai semnalelor neuronal.

Practic, dendritele sunt cele care primesc semnalele din mediul înconjurător și le transmit către neuroni pentru a fi integrate și procesate.

Acțiunea bacosidelor duce la o comunicare neuronală mai eficientă și o îmbunătățire considerabilă a capacității de învățare și formare a memoriei.

Stimularea regenerării neuronilor

Bacopa monnieri a fost asociată cu stimularea regenerării neuronale în anumite regiuni ale creierului, cum ar fi hipocampul, care este implicat în procesele de învățare și memorie.

Bacopa monnieri are proprietăți antioxidante puternice, ceea ce înseamnă că poate proteja celulele neuronale împotriva deteriorării oxidative cauzate de radicalii liberi și stresul oxidativ.

Acest lucru poate contribui la menținerea sănătății și funcției neuronale pe termen lung, permițând celulelor neuronale să se regenereze și să se repare în mod eficient.

Îmbunătățirea plasticității sinaptice

Plasticitatea sinaptică se referă la capacitatea sinapselor (conexiunile dintre neuroni) de a suferi schimbări structurale și funcționale în răspuns la activitatea neuronală și la experiențele individuale.

Plasticitatea sinaptică este esențială pentru procesele de învățare și memorie.

Schimbările în conexiunile sinaptice permit creierului să formeze și să consolideze noi amintiri și informații în timp ce învață.

Studiile au arătat faptul că Bacopa monnieri poate îmbunătăți plasticitatea sinaptică, facilitând adaptarea creierului la noi informații și experiențe.

În ce mod contribuie Ginkgo biloba la îmbunătățirea performanțelor mentale și ce mecanisme stau la baza acestor efecte?

Îmbunătățirea circulației sanguine

Ginkgo biloba este asociată cu îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul creierului, iar acest lucru poate avea multiple beneficii pentru sănătatea mentală și cognitivă.

Această plantă conține compuși activi cu proprietăți vasodilatatoare și sporește fluxul sanguin către regiunea creierului.

În plus, Ginkgo biloba stimulează circulația sângelui în capilarele mici către țesuturile cerebrale, contribuind la o distribuție mai eficientă a oxigenului și a nutrienților către celulele cerebrale.

Studiile au arătat faptul că un consum regulat de Ginkgo biloba poate reduce vâscozitatea sângelui și poate îmbunătăți fluiditatea acestuia, efectele asupra sănătății cognitive fiind semnificative.

Modularea neurotransmițătorilor

Ginkgo biloba poate stimula nivelul și activitatea anumitor neurotransmițători din creier, cum ar fi dopamina, serotonină și noradrenalina.

Acest lucru poate avea efecte asupra stării de spirit, atenției și concentrării.

Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice esențiale pentru funcționarea normală a sistemului nervos și sunt implicați într-o varietate de procese cognitive, inclusiv atenția și concentrarea.

Spre exemplu, nivelurile optime de dopamină în creier sunt importante pentru atenție și concentrare, deoarece aceasta poate stimula activitatea în cadrul sistemului de recompensă al creierului și poate îmbunătăți capacitatea de a te concentra pe sarcini importante.

Creșterea nivelului de noradrenalină poate îmbunătăți atenția și concentrarea prin creșterea nivelului de alertă și prin amplificarea răspunsului creierului la stimulii importanți, iar nivelurile optime de serotonină pot contribui la o stare mentală mai echilibrată și la o capacitate mai bună de a te concentra asupra sarcinilor.

Dacă vrei să îți îmbunătățești atenția și concentrarea, Ginkgo biloba te poate ajuta.

Îmbunătățirea plasticității sinaptice

La fel ca și Bacopa monnieri, Ginkgo biloba contribuie la stimularea plasticității sinaptice, îmbunătățind procesele de învățare și memorie prin crearea de noi căi neuronale și consolidarea conexiunilor existente.

Prin acțiunea compușilor din Ginkgo biloba, performanțele mentale sunt îmbunătățite considerabil.

Cum ajută în mod concret Gotu kola la îmbunătățirea vigilenței și a memoriei?

Protecție sporită a neuronilor

Gotu kola (Centella asiatica) este o plantă cu frunze mici, care este folosită în mod tradițional în medicina ayurvedică, chineză și indoneziană pentru o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea vigilenței și a memoriei.

Gotu kola conține compuși antioxidanți puternici care pot proteja neuronii împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Radicalii liberi pot provoca stres oxidativ în creier, perturbând echilibrul normal între producția de radicali liberi și capacitatea organismului de a neutraliza acești radicali.

Această stare poate duce la deteriorarea celulelor creierului și la compromiterea funcției lor, inclusiv a celulelor implicate în memoria și învățare.

Reducerea nivelului de stres și anxietate

Gotu kola este cunoscută pentru proprietățile sale anxiolitice și adaptogene, care pot ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate.

Cortizolul este un hormon de stres care este eliberat în organism în timpul perioadelor de stres.

Nivelurile ridicate de cortizol pot contribui la anxietate și alte probleme de sănătate.

Studiile arată că Gotu kola poate ajuta la reglarea nivelului de cortizol în organism, reducând astfel impactul negativ al stresului asupra sănătății mentale și emoționale.

În plus, Gotu kola este o plantă considerată un adaptogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să facă față mai bine stresului fizic și mental.

Consumul regulat de Gotu kola poate spori rezistența organismului la factorii de stres și poate contribui la menținerea unei echilibrări adecvate a sistemului nervos.

Stimularea sintezei de neurotransmițători

Gotu kola a fost asociată cu creșterea nivelurilor de acetilcolină, un neurotransmițător esențial pentru funcțiile cognitive, inclusiv memoria și atenția.

Acetilcolina este implicată în transmiterea semnalelor între neuroni și este crucială pentru formarea și stocarea amintirilor.

Gotu kola poate influența și nivelurile de serotonina, un neurotransmițător care joacă un rol important în reglarea stării de spirit și a anxietății.

Creșterea nivelurilor de serotonina poate contribui la o stare mentală echilibrată și la reducerea simptomelor de anxietate și depresie.

În ce moduri susține Ginsengul-siberian performanțele mentale cât și fizice?

Are un efect adaptogen

Ginsengul siberian este un adaptogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să facă față mai bine stresului fizic și mental.

Consumul regulat de ginseng siberian poate ajuta la creșterea rezistenței la stres și la adaptarea mai eficientă a organismului la situații solicitante, lucru ce poate îmbunătăți performanța mentală și fizică în timpul perioadelor de efort intens.

Deoarece adaptogenii acționează pentru a susține echilibrul și funcționarea normală a organismului, consumul de ginseng siberian poate avea beneficii pentru sănătatea generală.

Aceasta poate include îmbunătățirea energiei, îmbunătățirea performanței fizice și mentale și susținerea sistemului imunitar.

Creșterea nivelului de energie și vitalitate

Ginsengul siberian poate stimula metabolismul, contribuind la o mai bună transformare a nutrienților în energie utilă pentru organism.

Acest lucru poate determina o creștere generală a nivelului de energie și menținerea stării de vitalitate pe tot parcursul zilei.

În perioadele aglomerate, această plantă poate fi cel mai bun aliat al tău pentru că poate spori rezistența la oboseală și epuizare.

Reducerea nivelului de stres

Consumul de ginseng siberian poate ajuta la reglarea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului, în organism.

Reducerea nivelului de cortizol poate reduce impactul stresului asupra organismului și poate îmbunătăți performanța mentală și fizică în situații stresante.

Unele studii sugerează că ginsengul siberian poate avea efecte anxiolitice, adică poate reduce nivelul de anxietate.

Acest lucru poate fi benefic în gestionarea stresului și în promovarea unei stări mentale calme și echilibrate.

Memo Clar este un produs natural care cuprinde pe lângă aceste plante, aminoacizi, magneziu și vitamine din complexul B, care acționează împreună pentru reducerea stărilor de stres și creșterea performanțelor mentale.

Memo Clar poate fi aliatul tău în momentele în care ai nevoie de claritate mentală, de o atenție îmbunătățită și o putere mai mare de concentrare asupra sarcinilor pe care le ai de făcut.

 

 

Ingrediente/ 2 capsule:

Extract 7-10:1 de Gotu kola 150mg standardizat 2% asiaticozide și 8% derivaţi triterpenici
Acetil L-Carnitină 150mg
Bacopin® extract 8-12:1 de Bacopa monnieri 120mg standardizat 20% bacozide
Extract 8:1 de Ginseng-siberian 100mg standardizat 0,4% eleutherozide
Fosfatidilcolină 30% din lecitină de soia 100mg
Extract 4:1 de Măceș 100mg standardizat 50% Vitamina C 50mg
Magneziu (oxid de magneziu și citrat de magneziu) 64mg
Fosfatidilserină 20% din lecitină de soia 50mg
Extract 50:1 de Ginkgo biloba 40mg standardizat 24% ginkgoflavone și 6% lactone terpenice
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 5mg
Acid pantotenic/ Vitamina B5 (D-pantotenat de calciu) 5mg
Vitamina B12 (cianocobalamină 1%) 250 μg

 • Susține memoria și augmentarea performanței mintale și a puterii de concentrare
 • Amplifică memoria și are efect de tonic cerebral
 • Ajută la încetinirea declinului cognitiv (inclusiv în caz de demență sau Alzheimer)
 • Stimulează funcția cognitivă generală prin îmbunătățirea circulației oxigenului în creier
 • Îmbunătățește echilibrul general al neurotransmițătorilor din creier (NA, A, Dop, Ser)
 • Amplifică atenția și focusul general în perioadele de concentrare sau în activitățile curente
 • Asigură o mai bună absorbție a nutrienților vitali necesari unui proces cognitiv optim.

2 capsule pe zi, înaine de ora 18:00.

Atenţie
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Contraindicat copiilor sub 3 ani și persoanelor alergice la soia sau la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor cu probleme de coagulare sau trombocitare ale sângelui. Nu se utilizează în timpul tratamentului cu anticonvulsivante sau anticoagulante. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Deoarece produsul conţine ingrediente naturale, pot exista variaţii privind culoarea, mirosul sau aspectul, de la un lot la altul.

PRODUSE COMPLEMENTARE

INGREDIENTE ACTIVE

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba sau Arborele pagodelor este unul dintre cele mai vechi specii de copac. Acesta este capabil sa supravietuiasca pana la 1000 de ani si poate ajunge la o inaltime de 120 de metri. Frunzele de Gingko biloba contin doua tipuri de substante (flavonoide si terpenoide) care au puternice proprietati antioxidante. Sustine puterea de concentrare si capacitatea de memorare. Sustine circulatia sangvina de la nivelul creierului pana la cel al extremitatilor. Contribuie la mentinerea functiilor psihice la persoanele de varsta a III-a. Participa la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire celulara. Atenueaza senzatiile de maini si picioare reci, de tiuit in urechi si ameteli.

+

Vitamina B6

Vitamina B6, cunoscuta si sub numele de piridoxina, este o vitamina solubila in apa. Aceasta este necesara in absorbtia grasimilor si proteinelor, in producerea acidului clorhidric si in retinerea de lichide. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la formarea normala a globulelor rosii. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la reglarea activitatii hormonale. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la cresterea performantelor fizice si mentale. Este benefica in efort fizic la sportivi si in munca solicitanta.

+

Magneziu

Magneziul este un oligo-element esential pentru buna functionare a organismului uman. Magneziul participa la peste 300 de reactii enzimatice cunoscute. Aproximativ 60% din magneziul din corp se afla in oase, iar restul in diferite organe si tesuturi si doar 1% in sange. Contribuie la reducerea oboselii si extenuarii. Contribuie la metabolismul energetic normal. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular. Contribuie la sinteza normala a proteinelor. Contribuie la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor. Ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate. Sustine un somn sanatos, profund si odihnitor.

+

Toate ingredientele Alevia

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Produse Similare

ARTICOLE RECOMANDATE

Comenzi telefonice
0755155983

Transport gratuit
la comenzi de peste 120 lei

Produs in Romania
cu garantia calitatii europene