Imaginează-ţi că poţi fi foarte bine concentrat ore întregi, că ai nervi de oţel, că ai adesea bună dispoziţie, că ai deborda de energie şi că ai fost pentru ultima oară răcit. Cât de important ar fi?

Vitaminele sunt rotiţe importante în cadrul unui mecanism complex. Fiecare vitamină preia o anumită funcţie în cadrul meta­bolismului, de obicei în conlucrare cu alte vitamine. De aceea, o singură deficienţă a unei vitamine poate afecta echilibrul întregului organism.

De ce avem nevoie de suplimente cu vitamine?

Aproape nimeni nu mai primeşte astăzi prin hrană cantitatea de micronutrienţi pe care o asimilau oamenii din epoca de piatră prin ali­mentele proaspete, neconservate şi nefierte. În alimentele transportate, prelucrate sau gătite se găsesc din ce în ce mai puţine vitamine, comparativ cu alimentele crude.

Vitaminele fac parte din strategia de vârf împotriva îmbătrânirii premature. Ele aduc un plus de sănătate şi ne redau bucuria de a trăi. 

“Vitaminele, magneziul, calciul şi alte minerale înseamnă elementele de bază cu care trebuie suplimentată alimentaţia zilnică. Se iau pentru ca organismul să funcţioneze din nou fără cusur, să nu trăim ‚frânat’. Pornind de la această bază absolut necesară, putem adăuga alte suplimente pentru a ne simţi mai bine.”

Florin Mitocaru, medic specialist medicină internă, Manager general Alevia

Ce efecte au vitaminele, mineralele şi microelementele?

Dacă suplimentezi metabolismul cu o cantitate suficientă de vitamine, pentru toate fazele sale de producţie, acesta va funcţiona rapid şi fără cusur. Devii mai plin de viaţă şi mai sănătos. Îţi refaci me­tabolismul şi sistemul imunitar, iar în final vei avea mai multă energie, nervi mai tari şi o stare de spirit mai bună.

Cum ne afectează deficitul de vitamine?

Deoarece o singură vitamină participă la mii de procese, o carenţă minimală poate conduce la o încetinire a me­tabilismului în ansamblul său şi la o slăbire a sistemului imunitar. Mulţi dintre noi considerăm acest mod „frânat” de funcţionare organică şi metabolică, ca fiind unul normal, fiindcă n-am cunoscut unul mai bun, dar putem schimba situaţia.

Carenţa de vitamine dă o stare de oboseală, de lipsă de vlagă, inhibând producţia de energie. Producţia de neuro­transmiţători pentru creier şi sistemul nervos este foarte lentă. Iar consecinţele sunt iritabilitate, nelinişte, indispoziţie, somn neodihnitor, predispoziţie la diferite infecţii, probleme la nivelul pielii, mucoaselor, stomacului şi intestinului.

Cum iau suplimente?

Caută suplimente cu vitamine de cea mai bună calitate şi ia-le zilnic. Specialiştii recomandă să începi cu o cură de 1 lună, după care continuă cu 10 - 15 zile pe lună.

Alevia îți recomandă Vitamine și multiminerale.

“Este important să folosim suplimente de bună calitate ca să fie într-adevăr eficiente. Diferenţa de calitate dictează şi efectul, ceea ce face ca unele vitamine să fie mai bune decât altele”

Florin Mitocaru, medic specialist medicină internă, Manager general Alevia