Diabetul înseamnă existenţa permanentă a unei concentraţii mari de glucoză în sânge.

Cauzele afecţiunii. Principala cauză este producţia insuficientă de insulină, un hormon secretat de pancreas care permite celulelor să utilizeze glucoza pe post de ‚combustibil’.

Simptomele afecţiunii. Principalele semne care duc la descoperirea diabetului sunt creşterea volumului de urină (3 – 4 litri pe zi), creşterea consumului de lichide, scăderea în greutate, senzaţia de foame continuă, gura uscată şi, uneori, vederea înceţoşată. Pentru depistarea diabetului se recomandă ca persoanele peste 45 de ani să-şi verifice glicemia în fiecare an.

Dacă este diabet de tip II, se pate trata cu regim alimentar, exerciţii fizice, ceaiuri şi suplimente nutritive, iar pe măsură ce afecţiunea evoluează, poate fi necesară intervenţia medicaţiei.

Dacă este diabet zaharat de tip I atunci este obligatorie insulina şi recomandăm plantele ca adjuvant pentru regenerarea celulelor pancreatice, stimularea pancreasului în producerea de insulină.

Principiile de bază pentru tratarea diabetului, în afară de medicamente, sunt trei: regim alimentar, exerciţii fizice şi plante.

1. Regimul alimentar e obligatoriu

Regimul alimentar este de o importanţă primordială în tratamentul diabetului, fiind cel mai bun mijloc de echilibrare a bolii.

În prezent, se recomandă diabeticilor o dietă cât mai apropiată de o alimentaţie echilibrată (dar conţinutul în glucide este cântărit şi calculat).

Alimente fără restricţii: carne, peşte, ouă, brânzeturi fermentate; unt, smântână, ulei; zarzavaturi

Alimente ce trebuie evitate: dulciuri concentrate: zahăr, miere de albine, gem, rahat, dulceaţă, îngheţată, ciocolată; fructe ca: struguri, prune, pere, banane, curmale, stafide, smochine; băuturi răcoritoare care conţin zahăr: siropuri, pepsi, cola; băuturi alcoolice ca: lichior, vermut, vin fiert.

Apa este băutura ideală pentru bolnavii de diabet.

2. Exerciţiile fizice sunt cheia

Exerciţiile fizice sunt unul dintre cele 3 principii de bază ale tratamentului diabeticilor fiindcă ajută organismul să producă insulină şi scad zaharurile din sânge. Se recomandă plimările lungi, alergat uşor, fotbal, tenis, ridicarea greutăţilor uşoare.

3. Dă o şansă plantelor medicinale cu efect dovedit

Alevia recomandă un preparat ce conţine cele mai cunoscute plante pentru scăderea zahărului din sânge: momordica, gymnema şi afinele.

Momordica charantia şi Gymnema sylvestre, supranumită ‘distrugătorul zahărului’, sunt plante folosite de secole în medicina Indiană, demonstrate clinic, pentru efectul redutabil de normalizare a glicemiei şi regenerarea celulelor pancreatice.

Afinul, denumit şi ‚insulina verde’ a diabeticilor, ajută la buna funcţionare a microcirculaţiei, reglează circulaţia la nivelul pancreasului.

Ceaiul verde stabilizează nivelul glicemiei şi creşte sensibilitatea la insulină.

 Vitaminele şi mineralele sunt o necesitate

Ia neapărat un supliment cu vitamine şi multiminerale ca să ajuţi metabolismul să funcţioneze corect.

Îți recomandăm Vitamine si multiminerale.

 Descoperă un ceai special care scade glicemia

Nu vei regreta dacă, pe lângă alte lucruri pe care le faci, bea şi un ceai special, care sigur îţi va face bine. Alevia recomandă un amestec special de plante care scad nivelul zahărului în sânge: afin, dud, fasole, brusture, urzică vie.

Dacă suferi de diabet Alevia îți recomandă Control Diab și Ceai normalizarea glicemiei.