Alimentația echilibrată reprezintă mai degrabă un ideal decât o practică pentru majoritatea oamenilor. De fapt, studiile arată că foarte puține oameni, aproximativ 10% din populația unei țări mănâncă echilibrat, acoperind integral necesarul de nutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrati), minerale, vitamine și alte elemente din alimentația zilnică. Majoritatea oamenilor mănâncă în primul rând mai mult decât este necesar organismului și apoi mănâncă multe alimente nesănătoase, cu conținut ridicat de grăsimi, sare, zaharuri.

 

E dificil de obținut o alimentație echilibrată mai ales că alimentele conține mai puțini nutrienți decât în trecut datorită sărăcirii solului prin agricultura intensivă, strângerea recoltelor fără să fie complet coapte, timpul îndelungat de depozitare, procesele de fabricație care distrug mulți dintre nutrienții din alimente și alți factori. O idee bună e să reușim să ne îngrijim de propria noastră grădină, în care să avem câteva legume de care să putem fi siguri că sunt naturale.

 

Suplimentele alimentare pe bază de multivitamine și multiminerale acoperă aceste carențe și ne ajuta ca, în ciuda unei diete care e departe de a fi echilibrate, să obținem necesarul zilnic pentru a fi sănătoși și energici. Completarea dietei este unul dintre beneficiile suplimentelor alimentare. Cu totul altceva este să ne îmbogățim dieta cu nutrienți esențiali (vitamine, minerale, acizi grași esențiali, substanțe fitochimice) care întăresc sistemul imunitar, favorizează regenerarea celulară, combat excesul de radicali liberi.