Ne-am obișnuit să credem că „nimic nu e mai simplu decât sexul“, așa că nici nu ne putem imagina complexitatea proceselor psihice și fiziologice care trebuie să conspire pentru împlinirea a ceea ce, în limbajul comun, se numește „chimie“.

Dacă această chimie nu funcționează tot timpul așa cum ți-ai dori, natura îți oferă ajutorul de care ai nevoie pentru o viață sexuală împlinită. Problemele de potență scăzută și de lipsă a apetitului sexual nu sunt tot timpul cauzate de factori fizici sau asociate în exclusivitate cu vârsta înaintată. La bărbații tineri, ele sunt, cel mai adesea, cauzate de o viață psihică agitată, unde grijile financiare sau conflictele afective dobândesc întâietate. Exercițiile fizice, o alimentație sănătoasă, un program echilibrat de somn sau câteva minute dedicate meditațiilor zilnice te pot ajuta să reduci stresul zilnic.

Două remedii tradiționale chinezești

Natura și milenii de cunoaștere tradițională te pot ajuta să îți îmbunătățești viața sexuală. De fapt, multe afrodiziace moderne sunt bazate pe remedii naturale chinezești folosite pentru creșterea performanțelor fizice (inclusiv a celor sexuale) și a rezistenței la stres. Două astfel de remedii au proprietăți remarcabile în creșterea apetitului sexual și stimularea pasiunii:

GINSENGUL SIBERIAN. Studii științifice au demonstrat efectele pozitive ale acestei prețioase plante asupra bunăstării fizice și emoționale. Cu o istorie de uz tradițional de peste 2000 de ani, crește rezistența la stres și reduce oboseala, încetinește procesul de îmbătrânire și îmbunătățește performanța sexuală.

EPIMEDIUM. Folosite în medicina tradițională chinezească, plantele din specia Epidemium conțin substanța-minune icariin, care relaxează mușchii netezi, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la creșterea nivelului de testosteron. Extractul de Epimedium este un ingredient de bază în multe remedii naturiste moderne, cum este Montant

 

Articol editat de echipa Alevia