Cel mai bine este să reușești să o previi, dar dacă deja suferi de răceală, iată câteva soluții care te-ar putea ajuta:

1. Adoptă o dietă care să nu îngreuneze sistemul imunitar: renunță la zahăr, dulciuri, sucuri răcoritoare, carne grasă.

2. Bea cel puțin doi litri de lichide pe zi, preferabil ceaiuri din plante care acționează împotriva răcelii (echinacea, cătină, lemn dulce, tei, cimbrișor, mușețel, soc, lumânărică, ghimbir, anason, sovârf). Se recomandă câte o cană de ceai cald, nu fierbinte, din oră în oră.

3. Odihnește-te mai mult și dormi timp mai îndelungat. Lasă-i organismului timp de refacere și nu îl suprasolicita în perioada de boală.

4. Încearcă remedii care au la bază extracte din plante potrivite: salcie, lemn dulce, echinacea, măceșe. Le găsești în suplimente alimentare precum Gripalin și Antigripol de la Alevia.

Încearcă să foloseşti cât mai puține medicamente alopate şi cât mai multe remedii naturiste. Leacurile din bătrâni sunt eficiente şi acum.

SALCIA mai este denumită și „aspirina vegetală“ și ajută la domolirea febrei. MĂCEȘELE, prin conținutul mare de vitamina C, susțin organismul în lupta cu răceala. LEMNUL DULCE, ale cărui virtuți au fost studiate în medicina antică chineză, fortifică sistemul imunitar. ECHINACEA este poate cel mai cunoscut remediu natural împotriva răcelii. Supranumită „vaccinul antigripal natural“, gingașa floare stimulează sistemul imunitar, sporește abilitatea celulelor de a distruge bacteriile și de a inhiba virusurile. Astfel, ajută la combaterea rapidă a răcelilor și afecțiunilor conexe.

 

Articol editat de echipa Alevia