Uleiul de pește provine din țesuturile grase ale peștelui și este un adevărat elixir: susține sănătatea inimii, stimulează imunitatea și înfrumusețează pielea. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale uleiului de pește este: susține sănătatea inimii.

Afecțiunile cardiovasculare sunt pe primul loc în ce privește mortalitatea românilor, dar ar putea fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă, la care se adaugă suplimente alimentare adecvate. Cercetări recente susțin că uleiul de pește are efect asupra controlului cardiovascular, cu implicații benefice la nivelul inimii, arterelor și venelor. Practic acizii grași omega 3 reduc nivelul densității colesterolului „rău“ pentru a crește nivelul colesterolului „bun“. Circulația sângelui prin artere poate fi afectată de depunerea de grăsimi și astfel pot apărea o mulțime de afecțiuni. Cercetătorii sugerează că acizii grași omega 3 distrug aceste cheaguri de sânge înainte de a se complica situația.

Omega-3 DHA și EPA nu pot fi produși de organismul uman, de aceea ei trebuie suplimentați prin dietă sau prin suplimente alimentare de bună calitate, precum Uleiul de somon Omega 3 de la Alevia. Este o idee bună să mâncăm pește de 2-3 ori pe săptămână, cu excepția celui prăjit în tigaie. Surse bune sunt și nucile, semințele de in, uleiul de canola, broccoli, boabele de fasole, spanacul, vița-de-vie, varza chinezească și conopida. Totuși, uleiul de pește este cel care conține cantitatea cea mai mare de acizi grași omega 3, iar suplimentele sunt o bună opțiune.

Alevia recomandă Ulei de somon Omega 3 şi Omega 369.

 

Articol editat de echipa Alevia