Toate civilizațiile din antichitate considerau inima ca fiind centrul ființei.

Pentru vechii chinezi, inima însemna sediul Conștienței, a locului „Eu sunt“ – din care este radiată Esența prezenței către lumea înconjurătoare. Inima era considerată și sediul Spiritului sau Minții – iar radianța sa se poate observa la nivelul strălucirii ochilor, a pielii și a gesturilor mâinilor. O persoană cu o inimă care vibrează de căldură radiază acea vitalitate precum un foc ce strălucește la exterior.

Hipertensiunea
Tensiunea arterială crescută constituie un factor de risc pentru producerea unui accident vascular cerebral, dar și a unui atac de cord. Presiunea cu care sângele circulă prin interiorul arterelor poartă denumirea de tensiune arterială. Aceasta poate fi variabilă la aceeași persoană în funcție de mai multe împrejurări: alimentația, medicația, activitatea fizică, poziția corpului sau nivelul de stres.

Din păcate, multă lume descoperă că are o boală de inimă când deja aceasta este destul de avansată. Imediat cum ți s-a pus diagnosticul de hipertensiune trebuie să îți administrezi tratamentul prescris de medicul cardiolog, dar și să respecți câteva reguli legate de alimentație, mai bine spus să limitezi consumul acelor alimente care contribuie la creșterea tensiunii: legume congelate sau conservate, chipsuri, mezeluri, brânză grasă, alimente foarte sărate.

Există mulți factori care pot influența negativ starea inimii tale; iată o parte dintre acești factori și câteva sfaturi ca să-i combați:

ALIMENTAȚIA NESĂNĂTOASĂ. Fii mai atent la ce mănânci și cât mănânci: micșorează-ți porția de mâncare, renunță la dulciuri, sare și grăsimi. Consumă alimente bogate în acizi Omega 3, Omega 6 sau 9 cum ar fi macrou, ton, somon, hering sau sardine, alge marine, ulei de măsline, ou întreg, nuci sau ulei de nuci, migdale, avocado, soia.

Acizii grași au impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular: fac arterele mai suple și sângele mai fluid, previn riscurile de infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale. De cele mai multe ori, pentru că aportul de acizi grași nu este suficient pentru organismul tău, trebuie să introduci în dietă suplimente alimentare pe bază de acizi grași. Noi îți recomandăm Ulei de somon Omega 3 și Omega 3 6 9.

FUMATUL. Dacă fumezi, oprește-te acum! Fumatul accelerează dezvoltarea plăcilor de aterom, în special pentru vasele mari de sânge.

ALCOOLUL. „Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății“, cu siguranță ai auzit această formulare de nenumărate ori. Afimația se bazează pe corelarea hipertensiunii cu un consum ridicat de alcool.

LIPSA DE MIŞCARE CORELATĂ CU STATUL PE SCAUN LA BIROU. Cu cât îți petreci mai mult timp stând pe scaun în poziții incomode sau tolănit în pat, nu numai că dezvolți dureri de spate sau boli ale coloanei vertebrale, dar îți crești, cu bună știință, riscul unui posibil atac de cord. Nu neglija sportul, dar nici suplimentele alimentare. Suplimentele alimentare pe bază de Q10 n-ar trebui să lipsească din dieta bolnavilor de inimă. Noi venim în ajutor cu Coenzima Q10 120mg și Coenzima Q10 200 mg intensiv.

SUFERINȚA. Lipsa de comunicare poate face rău inimii. Găsește-ți un prieten apropiat cu care să discuți sau mergi la psiholog, iar supărările nu se vor mai sedimenta în inima ta.

Circulație
Cu toții știm cât de importantă este mișcarea fizică pentru sănătatea noastră, însă puțini dintre noi reușesc să își formeze un program zilnic de exerciții fizice. De cele mai multe ori, timpul este „vinovatul“ principal, apoi comoditatea și nenumărați alți factori. Consecințele nu se lasă așteptate: mâini și picioare reci, picioare umflate sau amețeli sunt situații de sănătate ce pot apărea indiferent de vârstă sau sezon. Mai mult, în zilele friguroase, acestea se pot accentua și pot crea un disconfort continuu persoanelor în cauză.
Fă exerciții fizice în fiecare zi, iar dacă suferi de o boală cardiovasculară, discută cu medicul cardiolog înainte de a începe orice program de exerciții fizice. Suplimentele cu extracte din Ginkgo biloba pot face minuni pentru circulația corpului tău, deoarece această plantă miraculoasă susține circulația sangvină de la nivelul creierului până la cel al extremităților, atenuează țiuitul în urechi, amețelile, iar în plus te ajută să te concentrezi mai bine. Alevia îți recomandă Ginkana Ginkgo Biloba 120mg

SFAT GENERAL
Chiar dacă ai avut probleme cardiovasculare şi te-ai tratat sau pur şi simplu îți doreşti să le previi, este bine să ții cont şi să elimini orice factor de risc. Acordă o atenție deosebită dietei şi menține-ți greutatea în limite normale. Nu fuma, evită fumatul pasiv şi fă mişcare zilnic.

 

Articol editat de Echipa Alevia