O dată pe săptămână la pădure sau în parc

Aerul pădurii este un excelent medicament pentru trup și spirit, fiindcă o plimbare prin pădure sau prin parc ne dă o stare de bună-dispoziţie și calm și ne întărește organismul. Tratamentul diferitelor boli cu ajutorul pădurii are un nume: silvoterapia și este o tehnică terapeutică străveche.

 

 CUM PRACTICI SILVOTERAPIA?

Poţi alege o variantă activă, în care să faci mișcare printre copaci sau o formă mai pasivă, când te plimbi, respiri profund, atingi scoarţa copacilor sau lenevești în iarbă.

O dată pe lună la concert

Concertele, fie că se desfășoară la Filarmonică sau vine trupa ta preferată în oraș, teatrul, opera, baletul – toate ne scot din cotidian și ne introduc în imaginar, ne descoperă o întreagă lume diferită de a noastră, cu ajutorul căreia ne relaxăm.

O dată pe lună la munte

Ciripitul pasărilor, mirosul de rășină, apa pură, trăinicia și măreţia înălţimilor sunt atât de benefice pentru organismul și psihicul uman încât ar trebui să mergem măcar o dată pe lună la munte. Urcatul frecvent pe munte ne face să fim mai optimiști, ne dă o senzaţie de libertate și de eliberare de grijile cotidiene. Muntele ne ajută să ne concentrăm mai bine findcă ne ajută să ne dăm seama de aspectele cu adevărat valoroase ale vieţii. De multe ori muntele ne inspiră să ţintim mai sus, să ne autodepășim, să fim oameni mai buni.

O oră pe zi de muzică

Gândește-te la muzica pe care tu o consideri înălţătoare și care îţi reamintește cât de binecuvântat ești că trăiești. Simte muzica și sunetele care te inspiră să visezi mai îndrăzneţ, să devii persoana care poţi deveni. Viaţa noastră este mai bogată și mai profundă cu ajutorul muzicii, iar noi credem că cea clasică ne înalţă cel mai mult.