Plantele te calmează şi îţi conferă o stare de bine. Faţă de calmantele clasice, au o acţiune blândă şi naturală asupra organismului şi nu dau dependenţă.

 

 

SUNĂTOAREA

Este cunoscută din timpuri străvechi, mai ales datorită acţiunii antidepresive, dar tratează peste 50 de afecţiuni. Substanţa sa activă, hypericinul, o face să fie atât de puternică, fiindcă are capacitatea de a creşte cantitatea de serotonină, dopamină şi noradrenalină. Aceste substanţe sunt responsabile de fericire şi starea de bine. Mai mult, minunata sunătoare diminuează nivelul hormonului de stres.

ŞTIAI?
Sunătoarea a fost atestată de medicina modernă pentru tratarea depresiei în anul 1931. Din 1984, în Germania, ea beneficiază de statutul de medicament destinat tratării depresiei şi anxietăţii.

Alevia îți recomandă Antistres.

TEI

Floarea de tei are un parfum sedativ şi este bine ştiut că mirosul său are efect calmant. Ceaiul de tei aduce linişte interioară şi un somn bun. În trecut, era folosit pentru calmarea nervilor.

Plimbă-te des pe lângă teii în floare şi te vei simţi mai bine fără motiv, iar asta datorită substanţelor fitoterapeutice degajate de copaci.

 Alevia îți recomandă Ceai de tei.

VALERIANA, ROINIŢA, PASSIFLORA

Calmează stările de iritabilitate, palpitaţiile, anxietatea.

 

MUŞEŢEL

Toată lumea îi cunoaşte proprietăţile calmante, antispasmodice, anestezice, dezinfectante şi antiinflamatorii.    

Alevia îți recomandă Ceai de mușețel.  

 

Ce ţi se potriveşte?

Încearcă mai multe plante pentru relaxare, până o găseşti pe cea mai bună pentru tine. Organismul tău poate fi mai sensibil la unele extracte şi poate reacţiona mai slab la altele. Orice ai alege, asigură-te să fie un extract de calitate.